miercuri, 26 februarie 2014

Destin vs. Creatori de Vieti

Cand mai ai tendinta de a te complace intr-o situatie care nu te multumeste si iti face rau si cand pentru tot ce ti se intampla dai vina pe Destin, fa un Test simplu.

Intr-o dimineata, trezeste-te si Multumeste pentru toate lucrurile pe care le Ai. Multumeste pentru ceea ce esti. Multumeste pentru sansa care ti se da o data cu o noua zi. Fii recunoscator ca esti in viata, ca esti sanatos (atat cat esti) si ca ai ocazia (din nou) sa vezi lumina zilei. Fii recunoscator ca intalnesti oameni cu care poti face schimb de experienta, oameni care te pot ajuta sa ... evoluezi! Apoi, pe tot parcursul zilei... ai grija sa ai o gandire pozitiva, sa zambesti, sa fii bun cu toti oamenii pe care ii intalnesti, sa imparti iubire neconditionat, asemeni Soarelui care ne iubeste pe toti la fel.
Procedeaza astfel si observa ce se intampla in acea zi. Eventual, noteaza-ti intr-un carnetel. Sa nu uiti. E important!

In alta dimineata, trezeste-te si baga-ti picioarele in tot. Fii nemultumit de tot ce ai si ce nu ai, de tot ce ai dorit si nu ai reusit sa ai. Considera ca nu esti in stare de nimic. Gandeste ca nimeni nu te iubeste si toata lumea e impotriva ta. Esti prost. Urat. Neimportant. Invizibil. Iar oamenii din jurul tau sunt niste nenorociti care nu iti vor decat raul si sa te vada suferind, la pamant.
Procedeaza astfel si observa ce se intampla in acea zi. Eventual, noteaza-ti intr-un carnetel. Sa nu uiti. E important!

A treia zi... compara cele doua zile. Compara ce s-a intamplat in cele doua zile. Compara ce experiente ai trait, oamenii cu care te-ai intalnit si relatia avuta cu ei.
Apoi... gandeste-te cu sta treaba cu DESTINUL. Este Destinul „de vina” pentru tot ce ti se intampla? Este Destinul responsabil pentru zilele tale bune sau mai putin bune, pentru toate realizarile si nereusitele tale? Hm... Ce zici ?

Este adevarat ca exista o Voie Divina, un Plan Divin, niste Drepturi Divine pentru fiecare dintre noi. Insa alaturi de toate acestea Avem si Posibilitatea de a Alege. Dumnezeu nu ne impune nimic, nu ne judeca si nu ne pedepseste. El doar ne INGADUIE anumite lucruri in functie de alegerile pe care le facem. El ne sustine in TOT ceea ce Alegem noi. Pentru El totul este Bine, este Spre Evolutia Noastra. Si El stie Deja asta! Noi singuri ne „pedepsim” prin alegerile pe care le Facem. Si apoi tot noi ne intrebam de ce ne doare? Amuzant, nu?!

Esti Creatorul Vietii Tale! Ti-am tot repetat asta de-a lungul timpului si am sa ti-o tot repet. Acum, insa, ai ocazia sa simti tu cum e sa fii Creator. Poate ai facut-o pana acum, poate nu... (constient, ma refer... ca inconstient o facem fiecare dintre noi in fiecare moment).

Asadar, repet:  Esti Creatorul Vietii Tale! Si, un pic (atat cat iti permit ei) esti si Creatorul Vietii Celor din Jurul Tau.
Asuma-ti responsabilitatea alegerilor tale.
Nu mai juca rolul de victima. Iti faci singur rau si le faci rau si celorlalti.
Fii Tu. Asa Cum Esti.
Fii Iubire. Fii Constient.

Venise vremea si pentru o proba practica. Prea mult timp ai stat linistit pe scaunel, cu ochii in calculator, citind ce-ti scriu. Trebuie sa mai si experimentezi, sa verifici, sa te convingi cum este la Tine, cum simti Tu, nu doar sa iei de bun ce spune ...Clara! 

Spor la experimentat!

Te pup cu drag!

Clara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru ceea ce-mi oferi!