marți, 3 septembrie 2013

Despre Cristale

Cristalele... 
Incantatoare. Fascinante. Spectaculoase. Fiinte vii! Da. Ai citit bine: cristalele sunt Fiinte Vii. Nu sunt simple pietre. Fiecare cristal are un spirit, o fiinta de lumina „ascunsa” in el.
Hei! Ce faci? Deja ti-ai luat cristalul in mana si il intorci pe toate partile cautand fiinta care vietuieste in el? Hm.. Sa nu cumva sa iti vina sa dai cu el de pamant sperand ca, spargandu-se, va iesi la iveala acea fiinta. Nu, nu... sa nu faci asta!
Evident, glumesc... cu Tine! Si stii de ce? Pentru ca imi place si stiu ca si tie iti place. Pentru ca, desi nu te cunosc, deja te simt aproape si-mi esti drag. Parca te vad cum intri Tu posomorat si plin de probleme pe acest blog cautand raspunsuri la intrebarile pe care te-ai saturat sa ti le tot pui iar si iar... Este adevarat ca intri aici si cand esti fericit numai ca... trebuie sa recunoastem: cautam mai mult si mai des raspunsuri atunci cand ne doare, atunci cand ne simtim singuri, atunci cand suntem tristi si... deprimati. Si uite-asa, realizam ca si suferinta, la fel ca orice alt sentiment, om, gand, lucru... are un scop... Bun! Si parca, avand aceasta „revelatie”,  doare mai putin, nu?

Cristalele..
Ziceam ca fiecare cristal contine un spirit, o entitate, o fiinta de Lumina... cu care fiecare dintre noi poate intra in contact, poate colabora, se poate imprieteni. Caci, da. La un moment dat, cristalele devin prietenii nostri. Poate chiar... cei mai buni prieteni ai nostri. Cel putin eu asa simt. Asa am simtit intotdeauna. Si cred ca Secretul unei astfel de prietenii il reprezinta Increderea si Iubirea, cu care ii tratezi si cu care, la randul lor, te trateaza. Nici nu conteaza daca este vorba de un ametist, un cuart roz, sodalit, aventurin, opal sau ...rubin! Oricum, acestea sunt denumiri oferite de... oameni! Scopul e clar: clasificarea lor, putand astfel sa le studiem mai usor. Dar, oare, de acest mod de a studia cristalele avem Noi nevoie? Sa stim greutatea, duritatea, denumirea, originea, compozitia... bla bla?

De cand ma stiu am fost interesata de cristale. Parca ar fi magneti, nu cristale! Stiu! Te fac sa razi acum, insa chiar asa Se Simt cristalele: ca niste magneti care te atrag, te cheama, te cer, te striga, te vor... te aleg, te au!

Cum poti alege un cristal?

Unii zic ca exista cristale specifice zodiei, sexului... , starilor...etc...  Poate ai observat.. eu merg mult pe Simtire... pe Alegerea Sinelui tau Superior... Iti reamintesc continuu ca Noi nu suntem oameni, Suntem Spirite, chiar daca nu constientizam mereu asta sau chiar daca nu constientizam deloc acest aspect. Suntem Spirite! Si Spiritul stie si contine toate informatiile de care avem nevoie. E ca si cum exista cineva in noi, oamenii, care stie totul despre noi: ce avem nevoie, ce vrem, ce ne place etc...  Eu cred mult in aceste lucruri.. si din acest motiv recomand ca fiecare sa isi aleaga ce tip de cristal Simte. Nimeni in afara de Tine nu poate stii ce ai nevoie la un moment dat. Stiu ca ai incredere in mine, dar nici macar eu nu stiu. Si cat ma bucur ca nu stiu! Pentru ca astfel, incepi sa inveti despre responsabilitatea de a face o alegere, despre a avea incredere in tine si in ceea ce simti, despre a deveni stapan pe tine. Frumos, nu?
Este adevarat ca daca de abia te-ai despartit de o mare iubire si te doare sufletul este recomandat sa tii aproape un cuart roz care are efecte pe suflet si liniste interioara..., dar la fel de bine.. fiind pus in fata unor cristale... ai putea sa il alegi chiar TU! Instinctiv. Pentru ca Spiritul tau iti dicteaza asta.  Pentru ca el stie!
Ai incredere in Tine. Nu se poate intampla nimic rau! Totul e Bine, oricum ar fi!

Exista cristale pentru cele 4 structuri ale tale: emotionala (cuart roz), fizica (aventurin), mentala (citrin, lapis lazuli) si spirituala (cristal de cuart, ametist). Asta inseamna ca „omuletul” din cristal este mai priceput sa iti vindece tot ce tine de trupul, creierul sau inima Ta... Evident, discutam aici despre energia care se invarte in jurul acestor organe.

Cristalele mai sunt clasificate dupa structura cristalina, dupa tipul de legatura (cristale ionice, covalente, moleculare etc), dupa duritate, dupa culoare, dupa forma (cele cu forma definita (piramidale si ovale) fiind considerate mai puternice pentru ca actioneaza ca un conductor de energie care recepteaza la baza si emite la varf), dupa valoarea lui (rubin, diamant, smarald, considerandu-se ca energia emisa de el este mai puternica, cu cat cristalul este mai valoros)

Chiar daca sunt considerate perfecte, au si ele imperfectiuni produse de vibratiile retelei (adica miscarea de oscilatie a ionilor sau a atomilor in nodurile retelei cristaline), de modul de prelucrare si multe altele. Aceste defecte pot fi: punctuale, de linie, de suprafata, de volum.

Probabil ca ai avut deja curiozitatea sa deschizi macar o carte despre cristale pana acum si te-ai ingrozit: „Sunt atat de multe de invatat despre cristale!”. Asa este. Interesata fiind de ele, am inceput si eu, la fel ca tine, sa caut informatii care sa ma lamureasca in privinta lor. Am descoperit atatea carti, atatea informatii, atatea reguli...incat m-am speriat gandindu-ma ca nu voi ajunge niciodata sa inteleg cristalele, pentru ca nu mi-ar fi ajuns timpul unei vieti sa citesc tot ce s-a scris despre ele. Ca un elev silitor studiasem asiduu pana la un moment dat cand mi s-a parut ca nu ajung nicaieri asa. Si m-am oprit. Am respirat adanc si mi-am amintit de ...Fiinta din cristal, care nu are nici o legatura cu modul de asezare a atomilor in cristal sau cu ecuatia de transport a lui Boltzmann. Stiinta nici macar nu recunoaste existenta acestei fiinte, in schimb, ne umple capul cu tot felul de informatii stufoase despre lucruri mai putin importante. Nu zic ca nu sunt informatii utile, insa parca numai asta se scrie in orice carte despre cristale. Tind sa cred ca tocmai atatea reguli si informatii greu de parcurs, de asimiliat si de tinut minte despre aceste fiinte minunate descurajeaza si indeparteaza oamenii de esenta unui Cristal.

Totul este simtire!

Eu invit si recomand oamenilor sa aiba incredere in Intuitia lor. Intuitia se mai numeste si Soapta Ingerului. Si este cea mai importanta modalitate de a „masura” realitatea, de a face alegerile, de a stii ca ceva iti este benefic sau nu. Ca sa afli ce vrei sa stii nu ai nevoie de anse, pendule sau alte dispozitive create de... oameni. Ai in tine un „dispozitiv” Perfect pentru a face acest lucru: se numeste Suflet, Intuitie, Spirit sau oricum vrei tu sa il numesti... Cristalul amplifica puterea acestui „dispozitiv” si iti mareste capacitatile. Tu trebuie doar sa fii atent la Semne, sa ai incredere si sa ai curaj sa faci asa cum... simti! Asta e TOT! Simplu, nu?

(Pentru a evitarea cumpararii unui fals iti recomand sa iti cumperi cristale din magazine specializate. Muzeul de Geologie este o alegere foarte buna.)

Imbratisari de cristal pentru tine,
Clara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru ceea ce-mi oferi!