vineri, 27 septembrie 2013

Despre Minciuna

Minciuna, asemeni Adevarului, exista de cand lumea. La fel si mincinosii. Si vor exista, probabil, mult timp de acum incolo.  Cu totii am mintit cel putin o data in viata noastra. Uneori fortati de imprejurari, alteori doar din placerea de a fenta pe cineva.

Hai sa ne gandim un pic… De ce mint oamenii?
Mint din inconstienta, din nestiinta, din lipsa de curaj,  de frica, din neasumare, din prostie, din nepasare…
Mint pentru ca e mai simplu sa spuna o minciuna decat sa isi asume consecintele unui Adevar.
Mint pentru ca nu stiu ce tip de energie creeaza cu fiecare minciuna pe care o spun.
Mint pentru ca nu realizeaza ca toate minciunile spuse de ei se vor intoarce intr-o zi, dandu-le o cate o lectie, iar si iar, pana cand, in sfarsit, o vor invata.
Mint pentru ca inca nu au inteles ca ceilalti sunt Oglinda noastra. Mintindu-i pe ei, ne mintim pe noi, incercand sa ii fentam pe ei, ne fentam pe noi…

Am omis ceva? Posibil… Ma poti completa tu, lasand un comentariu la acest post. Caci, nu uita, acest site se doreste a fi interactiv. Esti oricand binevenit sa iti spui parerea, sa imi spui povestea ce o porti cu tine, sa impartasesti cu tine ganduri si credinte personale…, sa ma contrazici sau, pur si simplu, sa dai un semn ca citesti ce scriu.  Fie ca o sa imi scrii sau nu, eu am sa continui sa scriu… mereu. Dragut. Firesc. Oricand.

Sa revenim la Minciuna…
Spuneam ca atunci cand mintim cream un anumit tip de energie… Este vorba despre o energie de vibratie joasa creata in noi si in afara noastra, energie care ne afecteaza atat pe noi, cat si pe cei din jurul nostru, afectand inclusiv mediul in care traim. Cum ne afecteaza? Pai… ,  incarcandu-ne cu energie negativa nu mai putem sa evoluam…., se strica relatiile cu oamenii din jurul nostru, se altereaza  imaginea pe care o avem in fata celorlalti, care ne stiau oameni buni, devenim obositi peste masura de la atata stress (un om care minte este stresat, pentru ca trebuie sa tina minte ce a mintit si pe cine…), ne macinam sufletul cu diverse sentimente de frica, regret sau ingrijoare…
Intrebarea fireasca pe care ne-o punem (unii dintre noi) si pe care ar trebui sa ne-o punem Toti …este daca se merita “sa murdarim” Universul in acest mod? Cu siguranta, nu, din punctual meu de vedere, pentru ca …traim cu totii in acest Univers, nu-i asa? Ne place noua sa traim in “murdarie”?  Nu! Dar …fiecare decide!

Asa… Ia sa vedem... Stiai ca toate minciunile pe care le spui se intorc la un moment dat la tine. Cum asa? Simplu: pentru ca tu le-ai creat! Este o lege a Universului (din ce in ce mai cunoscuta si mai des verificata) care spune ca tot ce creezi, bun sau rau, cu voie sau fara voie, cu gandul, fapta sau vorba, se intoarce la tine. Mai devreme sau mai tarziu, dar se intoarce. Oare esti pregatit? 
Vestea “buna” este ca, spre deosebire de acum cativa ani, tot ceea ce cream se intoarce mult mai repede la noi. Daca inainte te puteai bucura de o “perioada de gratie” de cativa ani sau zeci de ani pana sa “platesti nota” pentru raul facut (atat tie, cat si altora), in vremurile in care traim, timpul s-a scurtat atat de mult incat “plata” se face intr-un timp cuprins intre cateva zile si cateva luni. Impresionant, nu? Si …infricosator, poate, pentru unii. Totusi, nu trebuie sa iti fie frica, indiferent ce ai facut. De ce? Pentru ca amplifici energia negativa si efectul ei va fi si mai puternic. Cel mai bine ar fi sa constientizezi raul facut, sa il accepti (adica sa nu il mai negi: “nu eu am facut asta…, habar nu am cine.”) , sa iti inveti lectia, sa nu te invinovatesti, sa te ierti, sa te accepti si sa te iubesti chiar asa cum esti. De ce spun asta? Pentru ca “nu se vrea moartea pacatosului, ci sa se indrepte si sa fie viu.”, pentru ca suntem Acum, Aici pentru a invata si experimenta totul, cu bune si rele. Nu avem cum sa nu gresim. Este chiar indicat sa ne dam voie sa gresim pentru a putea invata. Totusi, unii prea exagereaza si …nici nu realizeaza Ce Fac! Adica…, din partea mea, sa minta cat vor, sa faca atata rau cat au chef sa faca, dar macar sa fie constienti de ceea ce creeaza si emit in momentul in care spun o minciuna si …sa si-o asume! Sau, si mai bine, sa fie in stare sa anihileze efectele negative ale energiei create de ei.

Te indemn sa traiesti in Adevar, adica in Lumina, caci “Adevarul te va elibera!” Si… te astept in curand cu un articol despre Adevar. Sper sa iti placa.
Clara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru ceea ce-mi oferi!