vineri, 4 octombrie 2013

Despre conflicte

Tuturor ne este cunoscut sentimentul de a fi certati cu cineva. Da, da... Sentimentul acela care parca te strange si te tine pe loc.

Certuri si conflicte apar peste tot si este normal sa fie asa pentru ca... suntem diferiti! Fiind diferiti, avem pareri, sentimente, credinte, ...adevaruri diferite! Caci, da... cu totii avem dreptate tot timpul. 
Te si aud: „Cum asa? Cum sa aiba toti dreptate si, mai ales, cum toti in acelasi timp?” 
Pai... fiecare are unitatea sa de adevar (In articolul anterior am scris  „Despre Adevar”. Te invit sa il (re)citesti.), in care crede si pentru care este in stare sa mearga pana in panzele albe. Chiar daca nu intelegem si nu suntem de acord cu adevarul celuilalt este necesar sa il acceptam asa cum este. De ce? Pentru ca altfel conflictul capata dimensiuni mult mai mari. Este ca si cum continui sa torni drojdie peste aluat... Ne dorim asta? Nu, nu ne dorim.

Ce este de facut atunci? Consider ca in orice conflict aceasta este intrebarea esentiala la care trebuie sa isi raspunda fiecare. De ce? Pentru ca este o intrebare care te solicita sa cauti solutii  si care te plaseaza in Prezent-Viitor. Deseori, cand suntem certati cu cineva, facem greseala de a ramane cantonati in Trecut si evocam iar si iar evenimentele prin care am trecut, retraind iar si iar durerea si toate sentimentele negative pe care le-am avut atunci. Si asta nu face decat sa ne rupa de realitate, sa ne inraiasca si indarjasca si mai mult impotriva celuilalt. Ne facem rau singuri, facand, in acelasi timp, rau si celor din jur. Daca nu am mai evoca trecutul ne-am da voie sa trecem peste acea intamplare, ne-am da voie sa uitam si sa iertam. 

Exista o vorba: „Te iert, dar nu te uit!”.  As raspunde: „Fa ce vrei!” Tupeist, nu?! Nu chiar. Doar realist. De ce? Pentru ca nu e responsabilitatea mea ce alege celalalt sa faca. Daca el este dispus sa tina in el toata energia negativa a unui conflict doar de dragul de a arata ca el este cel care „invinge” (de fapt, pentru a-si hrani Orgoliul) cum as putea eu sa il impiedic? Sa faca ce vrea. Sa faca cum simte. Oricum, eliberarea mea nu depinde decat de (ai ghicit!) ...Mine! Nu am nevoie de iertarea si uitarea nimanui pentru a ma elibera de o anumita energie. Sta in puterea mea sa ies din cercul vicios al unei intamplari din trecut de care cineva trage cu dintii pentru a o perpetua in Prezent si, eventual, in Viitor. Eu Aleg CE vreau sa traiesc Aici, Acum! Si pot face asta indiferent ce alege celalalt sa faca.
De ce apar confliectele? Am spus mai sus: pentru ca fiecare vrea sa aiba dreptate si fiecare simte nevoia de a-l controla si domina pe celalalt. Fiecare incearca astfel sa se plaseze deasupra intregii situatii. De ce se intampla asta? Din Orgoliu, din Inconstienta, din Rautate... Se intampla pentru ca pe planeta se da o lupta continua pentru ...Energie! Indiferent care este motivul aparent al conflictului: functii, scaune, case, mese, posturi, sosete, masini, furculite, copii, biciclete, terenuri, gogosi, ochelari... etc., motivul adevarat este acela de a lua din energia celuilalt. Pentru ca tu Nu Ai! Si nici nu stii cum altfel ai putea avea acces la energie. Plus ca, e mai simplu sa furi de la altul decat sa faci tu eforturi sa te conectezi la Sursa.
Cand controlezi o alta fiinta îi iei ...Energia! E ca si cum ai o masina si alimentezi la pompa pe banii altuia. Astfel apar vampirii energetici. Un fel de ... capuse! Dar nu, nu trebuie sa sarim acum sa ii calcam in picioare pe "paraziti ". Si capusele au rostul lor ...Bun (!) pe aceasta lume.
Cand apar conflictele, relatiile se racesc si agresivitatea interioara creste. Creste... si creste! Pana cand? Ohoo... Sunt multe variante... Pana cand unul din cei implicati se satura sa incerce sa il chinuie pe celalalt, pana cand „lasa de la el”, pana cand isi da seama ca nu e bine ce face, pana cand constientizeaza ca Adevarul nu este numai al lui, pana cand realizeaza ca nu poate face rau nimanui daca nu ii este ingaduit, pana se plictiseste, pana cand isi aminteste ca este un om bun, inzestrat cu o mare putere de Iubire si Iertare..., pana cand... „vrea muschii lui!”
Nu este o regula, insa am observat ca oamenii „pusi pe cearta” (razbunatorii, ranchiunosii) sunt persoane cu un nivel scazut de Lumina interioara, sunt oameni aflati pe trepte inferioare de evolutie si care, evident, au un nivel foarte ridicat al Orgoliului. Intr-un fel e logic: unu’ care traieste in Lumina si Iubire nu se cearta, nu poarta ranchiuna, nu are ce Orgoliu sa isi hraneasca si nu ravneste la energia altuia. De ce? Simplu: pentru ca o are din plin pe a lui. El este deja racordat la Sursa Divina. Si pentru ca... in el cresc frumos, divin, firesc... Florile Armoniei, Iubirii, Compasiunii, Echilibrului, Iertarii..., nemaifiind loc pentru buruieni din speciile Orgoliu, Ranchiuna, Mandrie, Invidie, Razbunare...
In Reiki exista diferite metode de a anihila energia negativa din Trecut (dar si din Prezent). Daca esti interesat, scrie-mi. Iti voi povesti. Daca vei dori, o vom anihila impreuna, taind lanturile care te tin legat de o anumita perioada / persoana din viata ta care nu iti este deloc benefica Aici, Acum. 

Retine: Eliberarea este o alegere. A ta!

Te astept,
Clara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru ceea ce-mi oferi!