duminică, 10 noiembrie 2013

Invitatie pentru Tine!

Am tot simtit imboldul de a-ti vorbi despre… lucruri. Lucrurile care simt ca te framanta. Insa am ezitat. 
De ce? 
Pentru ca este dificil sa intinzi cuiva o mana, asa, din senin, doar pentru ca tu stii si simti ca l-ar putea ajuta. Oamenii nu mai sunt obisnuiti sa primeasca ajutor fara sa ceara. Nu prea mai sunt obisnuiti sa fie ajutati nici atunci cand striga dupa ajutor, dar cand nici macar nu si-au etalat suferinta si framantarile?

Ce m-a convins sa nu mai ezit? 

Simplul fapt ca nu am reusit sa scap de imboldul de a-ti intinde mana. Am realizat ca ezitam pentru ca ma preocupa destul de mult cum vei reactiona la gestul meu. Insa nu asta trebuie sa ma preocupe. Asta este treaba ta. Alegerea ta. Nu a mea. Alegerea mea e sa iti arat ca iti pot fi alaturi, fie ca te cunosc, fie ca nu, fie ca iti cunosc povestea, fie ca nu… Stiu ca pot sa aduc un zambet pe chipul tau si un strop de liniste in viata ta. 

De ce? 

Pentru ca am mai facut-o si-n alte cazuri. Pentru ca sunt ajutata si impinsa de forte nevazute sa fac asta. Pentru ca sunt fericita sa o fac. Pentru ca ma implineste gandul de a te stii pe tine bine.  
Asa ca am decis sa ma preocup doar de partea mea de treaba, aceea de a face un pas spre tine, fara sa ma gandesc daca tu vei face doi inapoi sau trei inainte. Daca te vei retrage, iti voi zambi si iti voi lasa ragaz sa iti pui in ordine unele lucruri, intr-un cuvant, iti voi respecta dorinta. Daca vei inainta, iti voi zambi si te voi prinde de mana. Vei simti Incredere si Iubire, dar mai ales Liniste. Sunt daruri pe care le primesti prin mine. Nu eu fac toate astea. Eu sunt doar un canal prin care primesti mesajele de care ai nevoie. Uneori… te si ajut sa le interpretezi. Iti voi sopti fara cuvinte ca “Nu esti singur!”.

Parca te vad acum, in intimitatea camarutei tale, cu ochii atintiti intr-un monitor care pare ca prinde viata datorita unor cuvinte, pline de culoare, venite din sufletul cuiva. Iti simt tamplele obosite de cautarea atator solutii care par ca nu exista. Esti doar tu cu tine si o voce care iti vorbeste in scris si iti confirma ceea ce sufletul tau stie deja: iti doresti si ai nevoie de Liniste. Mai mult decat atat: cauti metode de a gasi aceasta liniste. Esti norocos! Indeplinesti  doua conditii esentiale pentru a-ti realize dorinta: vrei si actionezi. E mare lucru, sa stii. Si sunt convinsa ca ai putea reusi si singur/a , la un moment dat, sa iti gasesti linistea.

Si-atunci, te intrebi, probabil, de ce iti mai scriu aceste randuri?
Pentru ca simt ca te afli intr-un blocaj, intr-un moment in care nu mai stii incotro sa te indrepti… Te simt obosit/a de atatea cautari de unul/una singur/a si ti-a cam pierit din curajul si entuziasmul cu care ai pornit la drum. 

Daca nu intervin, exista doua posibilitati: 
1. sa ajungi in momentul in care sa-ti bagi picioarele si sa renunti la ideea ca ai putea sa-ti gasesti vreodata linistea si 
2. sa continui cautarile, insa, fiind obosit/a si  impovarat/a de ganduri negre si teama de esec, nu faci decat sa te invarti in cerc. 

Daca intervin: 
1. intelegi ca nu esti singur, 
2. realizezi ca solutia la problema ta exista (din moment ce si alta persoana crede in existenta ei), 
3. interventia mea te poate motiva si scoate din acel cerc. 

Iesirea din cerc se face in spirala. In sus sau in jos. Este de dorit sa se faca in sus. Lasati singuri, oamenii au tendinta de a alege iesirea in jos pentru ca este mai usoara mai ales atunci cand se simt ingreunati de probleme. Intinzandu-le o mana de ajutor ii motivezi sa vada si sa aleaga iesirea in sus. Este ceea ce se numeste Evolutie. Evolutia ne ajuta sa ne eliberam de Trecut, cu toate poverile lui, regasindu-ne pe noi insine mai bine dispusi, mai usori, mai increzatori si mai pozitivi.

Cum pot face asta?

Pai cred ca deja simti ca o fac pentru ca citind aceste randuri rotitele creierului tau au fost stimulate sa se invarta intr-o alta directie, generand un alt tip de energie si , implicit, alt tip de solutii neaflate de tine pana acum. Iar sufletul tau, parca e un pic mai linistit, nu? Dincolo de asta o pot face prin aplicarea energiei Reiki la nivelul structurilor tale. Este o procedura care dureaza 10-30 de minute, timp in care tu nu trebuie decat sa stai relaxat/a si sa …respiri. 

Atat. 
Simplu. Dragut. Firesc.

Nu este nevoie sa mi te confesezi daca nu simti sa o faci, nu este nevoie sa ai incredere in ceea ce fac eu, ci doar sa iti doresti sa fii acolo, gandind-o ca pe o alta incercare de rezolvare a problemelor pe care le ai.
Nu iti impun un anumit numar de sedinte. Daca dupa prima vei mai dori, vei simti chiar tu asta si vei cere. Incearca o data… si apoi… mai vezi tu. Iti garantez ca merita.

Am scris cam mult, dar am asa un felling ca nu te-am plictisit, din contra, aveai nevoie de cineva care sa-I vorbeasca direct sufletului tau, pe intelesul mintii tale.
Acum te las sa te gandesti la tot ce ai citit si te invit sa faci asa cum iti dicteaza sufletul. Poti sa alegi sa te comporti ca si cum nu ai fi citit aceste randuri niciodata (voi face si eu la fel) sau poti sa apuci mana care ti se intinde si sa pornesti pe un alt drum. Orice ai alege, este Bine, iar eu promit sa nu interpretez in nici un fel decizia ta.

Ramai cu bine. Ramai tu cu tine. 
Respira adanc. Respira de mai multe ori la rand. Respira din ce in ce mai lung si mai profund. Devino constient de faptul ca… respiri! Te simt. Ai nevoie de… AER! Furat fiind de ganduri si probleme ai cam uitat sa respiri. 
Asa… Acum esti un pic mai relaxat. Esti pregatit/a sa te gandesti in voie la tot ce ti-am scris…


Mana mea este si ramane intinsa catre Tine.
Clara

4 comentarii:

Iti multumesc pentru ceea ce-mi oferi!