miercuri, 13 noiembrie 2013

Despartirea nu este intotdeauna singura solutie.... Este doar cea mai spectaculoasa si la indemana.

Am avut de curand o revelatie: Despartirea nu este intotdeauna singura solutie.... Este doar cea mai spectaculoasa si la indemana! Poate ca au ajuns si altii la aceasta constientizare superba (...si cu siguranta au ajuns!), insa pentru mine, in acest moment, este ca si cum as fi descoperit Focul si as fi inventat gaura din svaitzer.
Sunt incantata, fericita, eliberata, increzatoare si pina de Iubire. Si-am dat fuga sa impart cu tine toata aceasta Bucurie de A Fi!

Ne-am obisnuit sa tratam relatiile pe care le avem ca pe niste perechi de sosete. Le schimbam imediat cum se...murdaresc. Cu alte... sosete. Care se murdaresc, firesc, la randul lor si sunt schimbate cu ...altele. Si astfel, viata noastra se transforma intr-un continuu schimb de sosete murdare. FARA sa luam in calcul ca SI NOI am contribuit la murdarirea lor.

Relatiile ne sunt date, asa cum am mai spus, ca forma de scoala, spre evolutia noastra. Astfel, avem parte de toate acele situatii si persoane care sa ne ajute sa evoluam, in functie de ceea ce avem de invatat in aceasta viata. Este motivul pentru care ni se intampla TOT ceea ce ni se intampla. Nu din cauza ca sunt barbatii tampiti si femeile perverse. Nu din cauza ca unii nu au suflet sau ca vor neaparat sa ne faca rau. Nu pentru ca nu avem noroc. Nu pentru ca are cineva ceva personal cu noi... NU! Totul se intampla conform unui Plan Divin care ne aduce in manifestare tot ceea ce trebuie sa experimentam ca sa ne putem invata lectiile vietii acesteia. Si repetam aceleasi experiente pana cand alegem sa iesim din ... Cerc, pana cand ne hotaram sa schimbam ceva in tiparul nostru de gandire si schimbam frecventa pe care emitem. Unii se invart in cerc cateva vieti la rand, altii doar cativa ani dintr-o anumita viata, in functie de puterea lor de constientizare, de nivelul interior de Lumina, de nivelul de evolutie personala. Am amintit de frecventa pe care emitem... da, prin tot ceea ce facem (vorbim, gandim, simtim) creeam un anumit tip de energie pe care o emitem spre ceilalti (primind inapoi acelasi tip de energie). De energia creata de noi suntem raspunzatori. Este opera noastra de arta! Suntem Creatori. Cream atat Lumina, cat si Intuneric. Si ar fi bine sa invatam sa ne preocupe si cum gestionam toata Creatia noastra spre Binele Nostru Suprem.

In relatiile pe care le avem, mai ales in cele de iubire, experimentam constant cele mai groaznice stari (durerea, suferinta, umilinta, disperarea, neputinta, deznadejdea, tradarea, nepasarea...), dar si cele mai minunate trairi (fericire, implinire, liniste, iubire, intelegere, compasiune...).  Cu totii ne dorim sa avem parte doar de acele relatii care sa ne umple, pe viata, sufletul cu bucurie. Fugim continuu de situatiile dure ale relatiei. Multi chiar cred ca solutia sa nu mai sufere este sa nu se mai implice in nici o relatie. Altii, la fiecare hop isi fac bagajele si se grabesc sa iasa din relatie fara sa se intrebe: „Unde ma duc?” si fara sa incerce macar sa comunice cu celalalt, fara sa isi faca o autoanaliza pentru a descoperi partea lor „negativa” din relatie si fara sa schimbe ceva, in primul rand, in ei. Niciodata intr-o relatie nu va fi numai unul vinovat. Niciodata! Degeaba, la final, ne straduim sa demonstram ca suntem niste victime si vrem sa iesim basma curata. Nu avem cum. Trebuie sa ne fie clar, sa intelegem si sa acceptam ca si noi am contribuit cu energia noastra (pozitiva si negativa) la energia relatiei. Si daca am facut asta inseamna ca nu exista doar un singur „vinovat”. Si in loc sa ne facem grabiti bagajele ca sa plecam spre... Nicaieri, ar fi mai de folos (pentru noi, pentru celalalt, pentru relatie si pentru evolutia noastra) sa ne retragem un pic in intimitatea propriului suflet (chiar si asa ranit cum probabil este) si sa pornim intr-o calatorie spre interiorul nostru. Poate prima de pana acum. Vom descoperi un Univers intreg de care habar nu aveam ca exista, dar pe care aveam pretentia ca partenerul nostru sa il cunoasca si sa il gestioneze cum trebuie. Oare cum sa faca cineva din exterior asta daca noi nu putem (inca)? Cum? Cum sa acuzi pe cineva ca nu poate face un lucru pe care nici tu nu ai putut, nu te-a interesat si nu ai stiut sa il faci?

Asa ca i-ati timp pentru Tine si exploreaza-te. Descopera cine esti si ce doresti. Cunoaste-te. Fa pace cu tine. Iubeste-te si accepta-te asa cum esti. Fa liniste. Asculta muzica linistita din sufletul tau. Ai atatea de auzit, simtit si descoperit in aceasta muzica! Ascult-o. Pe Repeat! ...pana ii inveti versurile si incepi sa o fredonezi oriunde te-ai afla.
Si dupa ce vei fi facut toate astea... intoarce-te in relatie si incepe o discutie cu partenerul tau, de pe o pozitie egala cu el. Nu il privi de sus. Nu il acuza. Nu il umili. Nu il judeca. Nu urla. Nu face crize (poate ca deja ai facut, dar NU mai face!!!). Doar discuta cu el. Calm. Tandru. Dragut. Serios. Firesc. Detasat. Cu emotie. Ca de la Suflet la Suflet. Caci pana la urma, nu discuti cu omul din fata ta, ci cu Sufletul lui. S-ar putea sa descoperi ca si el are nevoie de Iubire si Liniste exact ca tine. Si exact ca tine nu stie cum sa ajunga la ele. Este o ocazie minunata sa descoperiti ca IMPREUNA ati putea gasi drumul! Ai putea sa iti descoperi partenerul asa cum nu ti-ai inchipuit niciodata ca poate sa fie, iar el, la randul lui, sa te descopere pe tine asa cum nu a avut pana acum curajul sa indrazneasca sa creada ca exista un ...Om. Va fi momentul in care iti vei multumi ca ai mai avut putina rabdare, ai lasat bagajele jos si te-ai asezat calm pe coltul geamantanului spre a te odihni un pic. Aminteste-ti ca nu te grabesti nicaieri. Ai tot timpul din lume! Esti aici sa evoluezi, nu sa fugi la fiecare problema care apare. Esti aici sa te descoperi, nu sa ii acuzi pe altii. Esti aici sa te iubesti pe tine, in primul rand, si apoi pe altii. Esti aici sa iti amintesti Cine Esti si apoi sa ai pretentia sa stii cine sunt cei de langa tine. Esti aici sa gasesti solutii pentru situatiile in care te pune viata. Esti aici sa te schimbi tu intai si apoi sa le ceri altora sa se schimbe. Esti aici sa iesi din tipar si sa (re)devii Unic. Esti aici sa faci Totul Ca Tine (asa cum simte sufletul Tau), nu cum ai fost invatat. Esti aici pentru tine si pentru sufletul tau! Ceilalti doar te ajuta sa ajungi la... Tine! Ceilalti doar iti arata drumul spre... (A)Casa! Si unii dintre ei chiar aleg sa te si insoteasca pe tot acest drum. Fii bucuros si recunoscator pentru asta! Insa, te rog, nu te bosumfla daca unii dintre ei nu sunt pregatiti sa mearga alaturi de tine. Nu ii acuza ca nu te inteleg si nu te urmeaza. Doar respecta-le deciziile. Si incurajeaza-i spre ceea ce simti ca ii face pe ei fericiti. Ii poti ajuta sa isi gaseasca Drumul Lor. Poate ca doar aceasta a fost Misiunea ta in viata lor. Fii bland si bun cu cei din jurul tau, dincolo de toata durerea pe care o porti in suflet. Durerea nu vine din Iubire, ci din Orgoliu. Durerea este o capcana a mintii. Doar de tine depinde daca pici sau nu in aceasta capcana. 

Aud din nou in mine o Voce care spune: Despartirea nu este intotdeauna singura solutie.... Este doar cea mai spectaculoasa si la indemana. Daca iti doresti spectacol, desparte-te cu circ la drumul mare ca sa ai si spectatori. Doar e momentul tau de glorie, nu?!
Daca iti doresti Liniste, atunci fa Liniste, fii Liniste; fa sa fie liniste in tine si in afara ta.
Doar Liniste.
Atat.
Simplu. Firesc. Dragut. Oricand.

Am realizat ca noi, oamenii, avem o placere morbida de a ne hrani cu suferinta, de a sta zile intregi (ce zic eu aici? Chiar ZECI DE ANI!!!) sa ne plangem de mila... fara sa ne gandim ca poate mai exista si altceva (mai bun!) de facut. Nu recunoastem, insa ne plac despartirile tocmai pentru ca sunt dureroase si spectaculoase si ne dau ocazia de a poza in victima la scena deschisa. Consideram ca este momentul nostru de glorie. Acel moment cand, cu nasul pe sus, ii intorci spatele celuilalt, crezand ca in acest punct se termina totul si se rezolva totul. 
Hei, omule!!! 
Energia pe care ai creat-o in acea relatie a cui e? Iti spun eu: A Ta! Si a cui responsabilitate este sa o anihileze sau sa o transforme in pozitiv? Tot A Ta! Asa ca unde te grabesti? Unde crezi ca fugi? Sa-ti spun eu? Ok... Iti spun: fugi inapoi in energia negativa a relatiei. Te invarti in cerc, desi ti se pare ca te-ai eliberat si ai incheiat un (alt) capitol din viata ta. De fapt, nu ai incheiat nimic si nici nu te-ai eliberat. Realizezi sau nu, esti prins cu corzile propriei tale energii de acea relatie si pleci doar... fizic, ceea ce e Zero; e ca si cum nu ai plecat deloc, pentru ca energetic ramai acolo. D’aia simti ca, desi te-ai despartit de partenerul tau, nu iti poti continua viata.

Dupa ce ati discutat frumos si calm hotarati ce vreti sa faceti in continuare. S-ar putea sa descoperi, uimit, ca,  in ciuda tuturor grozaviilor si a zbuciumului prin care ati trecut, nici unul dintre voi nu vrea sa se desparta de celalalt. S-ar putea sa descoperi ca Iubirea va leaga si va vrea Impreuna. Sau ai putea sa descoperi ca, intr-adevar, misiunea voastra (impreuna) se termina Aici, Acum. In acest caz, taie corzile, sterge murdaria lasata (de tine) in urma  si... vezi-ti de drum. Ai toata Eternitatea inainte!

Daca vreti sa ramaneti impreuna... hotarati sa aveti o relatie care sa se ghideze dupa alte reguli, regulile Iubirii, nu ale Fricii. Caci Frica manipuleaza, subjuga si inchide sufletele intr-o colivie numita Minciuna, de cele mai multe ori. Iubirea da aripi si libertate. Iti da sansa sa fii autentic. Si nimic nu se aseamana cu sentimentul de A Fi Liber sa fii Tu!

O data ce hotarati sa va continuati impreuna drumul prin viata, renunta definitiv la discutiile despre Trecutul vostru, despre durerile prin care ati trecut, despre evenimentele care v-au zdrobit sufletul. Facand asta va veti face rau singuri si nu veti putea evolua. Va legati singuri de o energie negativa de care nu mai aveti nevoie. Retineti doar ce ati invatat din Trecut si atat. Fara alte detalii ...”picante”. Trecutul este Trecut si asa trebuie sa ramana. Important este ce traiti Acum, Aici pentru ca doar astfel vi se va asterne in fata un Viitor frumos, asa cum vi-l doriti.

(Re)construiti totul de la Inceput. Ca si cum acum v-ati intalnit pentru prima oara si zambind cu gandul la avantajul pe care il aveti: nu sunteti chiar doi straini despre care nu stiti absolut nimic. Folositi toate ocaziile de a va bucura Impreuna de tot ce va ofera viata, caci IMPREUNA inseamna Unime, Yin si Yang, Iubire, Energia Vietii.
Hotarati sa fiti amandoi autentici, adica sa fie egalitate intre ceea ce faceti, ganditi, spuneti si simtiti. Fara sa va mai ascundeti unul de celalalt. Cand te ascunzi de un om... il minti si mai devreme sau mai tarziu, esti prins si de aici lucrurile degenereaza. Nu iti (mai) doresti asta! Nu?!

O sa descoperi ca Trecutul te bantuie uneori si vei simti durere. Aminteste-ti sa fii puternic si nu ceda ghearelor lacome si parsive care te trag inapoi. Da-i Trecutului o palma peste ochi sa se duca inapoi de unde a venit..., in Trecut. Daca ai ales sa mergi inainte nu isi mai are rostul (re)intoarcerea continua in trecut. Ti-am mai zis si stii si tu: nu pot merge si inainte si inapoi in acelasi timp! Comporta-te ca si cum nu s-a intamplat tot acest Trecut intre voi si ca aveti in fata doar o coala alba pe care abia acum incepeti sa (va) scrieti povestea...  Povestea Voastra!

Motiveaza-te singur/a gandind ca ai ales sa continui, in primul rand, ca sa fie bine pentru tine, sa te eliberezi si sa te salvezi pe Tine si apoi pe celalalt. Si, da! Este cea mai buna alegere pe care ai fi putut sa o faci. Asa ca ai incredere!

Nu te (mai) lasa la dispozitia hapsana a durerii. Aminteste-ti ca nimeni nu vine pe lume fiind specialist in Relatii. Nici macar tu. Asa ca nu e indicat sa ai asteptari spectaculoase de la... oameni. Mai bine le-ai avea de la... Tine! Cu totii suntem aici sa invatam cum sa ne exprimam  sentimentele, dorintele, starile si visurile, umbrele, dezamagirile, durerile... toate cate sunt. Intr-un cuvant, invatam sa ne exprimam pe... Noi! Si suntem adusi impreuna cu altii tocmai pentru a ne ajuta sa ne descoperim. Fiecare pe Sine. 
Aminteste-ti ca durerea vine din Orgoliu. Iar tu ai hotarat sa fii Iubire, prin Iubire, despre Iubire! Stinge-ti durerea cu Incredere. Increderea in Tine, in primul rand!
Anihileaza durerea prin Iubire.
Poti face asta! De tine si doar de tine depinde!

Alege Iubirea, nu Frica!

Asculta-ti sufletul, Fiinta Divina. Ai grija de el si lasa-l sa zboare si sa fie liber. Nu trai cu teama ca va fi ranit si te va durea (iar). Nu poti sa traiesti continuu intr-un glob de sticla care sa te fereasca de tot raul ce ti s-ar putea intampla si sa ai pretentia sa evoluezi. Traieste cu curaj si incredere. 
Traieste cu Iubire, din Iubire, pentru Iubire pentru ca Iubirea vindeca, nu doare.


Alege sa nu te desparti de Tine, in primul rand. Si astfel vei reusi sa ramai langa cei pe care ii iubesti atat de mult!

Clara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru ceea ce-mi oferi!