miercuri, 6 mai 2020

Despre Liniște

A fi liniștit nu este același lucru cu a fi puturos. Puturoșenia înseamnă să te odihnesti înainte să fi obosit. Liniștea este starea naturală a fiecăruia dintre noi. 

Liniștea este ceea ce nici un ochi nu a văzut, nici o ureche nu a auzit, nici o mână nu a atins și nici o minte nu a gândit. Ea este neîncepută și nesfârșită. 

Liniștea nu este a celor care cred ca viețile lor au fost distruse de alții, ci a celor care își asumă toată responsabilitatea pentru viețile lor.  Cei care posedă capacitatea de a nu mai căuta vinovații în exterior vor avea mereu liniște în sufletul lor. 

Noi suntem singurii care ne blocăm propriul acces către Liniște și, în același 
timp, suntem singurii care îl putem debloca. 

Liniștea este unul dintre acele lucruri care sunt cu atât mai greu de găsit, cu cât le cauți mai asiduu. Doar relaxează-te și Liniștea te va găsi. 

O mintea liniștită este Raiul (re)găsit. Iar o inimă liniștită este una care nu dă importanță părerii celorlalți. 

Ignoranții se plâng, condamnă și critică. Liniștea este a celor care pot vedea Binele în ceilalți și găsirea liniștii nu stă în grija ta pentru a găsi soluții pentru ce fac alții greșit, ci în puterea ta de a te îmbunătății continuu. 

Liniștea pune lucrurile în ordine în Univers. Este punctul Zero. Punctul Creației. Căci doar din Liniștea absolută putem crea orice. 

Liniștea este dincolo de formă, spațiu și timp. Ea este dincolo de sunet și totuși poate fi auzită. Nu poate fi văzută, dar există în tot ceea ce vedem. 

Liniștea vine adesea din Încredere. Cel care nu (se în)crede îndeajuns, nu poate fi de încredere. Crede în tine ca să poți să te cufunzi in Liniște! 

Liniștea vine din ascultare; din nemișcarea Gândului. Este imposibil să asculți în timp ce faci altceva, în timp ce îi permiți Minții să zburde liberă pe unde vrea ea. Stăpânește Mintea și (re)câștigă-ți Liniștea! Înțelepciunea vine tot din ascultare. Devenind înțelept vei fi ascultat la rândul tău. Exersează zilnic ascultarea Liniștii. Dacă vei învâța să o asculți, Liniștea îți va vorbi. 

Liniștea vine atunci când reușim să ne acceptăm pe noi înșine; atunci când înțelegem că este posibil ca lucrurile să nu iasă așa cum ne dorim; atunci când reușim să luăm lucrurile, situațiile și persoanele așa cum sunt, fără a încerca să le schimbăm (chiar dacă acea schimbare ar fi spre binele lor și al tuturor). Liniștea vine din acceptarea faptului că fiecare are Timpul său. Fiecare atinge Liniștea în modul și în timpul său propriu. Poți ajuta un om să ajungă foarte ușor și repede la destinație, dar dacă el nu înțelege nimic din această experiență, efortul tău devine inutil. Rămâi în Liniște și acceptă dreptul fiecăruia de a crește, înflori și lumina în ritmul său. 

Este important să înțelegem că Liniștea este mai puțin o Destinație și mai mult o Călătorie în care ești însoțit doar de tine însuți. 

Liniștea nu este a celor care își petrec viețile tânjind continuu după tot ceea ce nu au încă, dar care refuză să acționeze în direcția realizării viselor lor. 

Liniștea este un sentiment, nu un gând. De aceea Liniștea se simte, nu se gândește. 

Găsirea liniștii ne ajută să știm când să ne ascultăm inima și când să ne ascultam mintea, în concordanță cu situația respectivă. 

Liniștea nu cere nimic. Doar oferă. Enorm! Necondiționat. 

Se poate ajunge la Liniște prin simplul act de a permite Minții să tacă; prin transcenderea fricii și a îndoielilor. O minte liniștită îți oferă spațiu să gândești în mod conștient și productiv. 

Există o Liniște divină în orce act de Recunoștință pe care îl manifestăm față de Viață și tot ce înseamnă ea. 

Când îți (re)găsești Liniștea, Singurătatea dispare chiar și atunci când ești doar tu cu tine.

O dată ce ți-ai găsit propria liniște, nu va mai exista separare între Sinele tău divin și propria viață. Iar Totul va fi o continuă curgere. 

Liniștea este antidot pentru orice tip de Durere. 

Liniștea te face puternic. De neclintit. Căci nici un gând nepotrivit, negativ sau nefolositor nu va putea să tulbure Mintea celui care a descoperit și integrat Liniștea. 

Să găsești Liniștea înseamnă să te întorci Acasă. Liniștea nu se creează, ea se află în noi dintotdeauna, doar că am uitat de existența ei. Ea este grădina în care Sufletul nostru poate crește frumos, sănătos, viguros, transformând interiorul nostru într-o grandioasă Împărăție. 

Liniștea vine din a fi natural. Așadar, fii TU în orice situație și vei (re)găsi Liniștea. Drăguț. Firesc. Oricând. 

Permite-i propriei liniști să îi îvăluie și să îi inspire pe ceilalți. Rămâi centrat și lasă Liniștea să vorbească pentru și despre tine. 

Clara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru ceea ce-mi oferi!